166
VIEWS
1
COMMENTS
 
SHARES
About this iReport
 • Not verified by CNN

 • Click to view deejayiwan's profile
  Posted May 26, 2014 by
  deejayiwan
  Assignment
  Assignment
  This iReport is part of an assignment:
  Photo essays: Your stories in pictures

  More from deejayiwan

  BLOGS FROM THE KITCHEN

   
  1. Da li su Bloggeri u Srbiji "zvezde" u pravom smislu te reči?

  Neki blogeri jesu, neki nisu. Stvar je i kako se sami postavite u tom smislu. U svakom slučaju, većina je "zvezda" svojoj poblici.

  2. Svedoci smo da su na zapadu Bloggeri jednako važni kao i novinari.... Da li je i u Srbiji tako?

  Mislim da na žalost naši Blogeri još uvek nisu prihvaćeni kao takav medij, ali bih rekla da se stvari polako menjaju. Lično, više verujem činjenicama i tekstovima iznesenim na blogovima, nego na medijskim portalima kojima je još uvek bitniji "klik"-čitanost u statističkom smislu.

  3. Šta te je inspirisalo da kreneš da pišeš ovaj Blog?

  Jednostavno sam spojila dve ljubavi u jednu. Kulinarstvo i internet. Podršku, prve savete i "vetar u leđa" dala mi je prijateljica koja je već imala svoj blog, Suske - blog "Sasvim obična priča".

  4.Da li su na tvom Blogu fotografije jednako važne kao i sami recepti?

  Fotografija je i više nego važna na kulinarskom blogu. Statistički se pokazalo da su upravo one te koje zaintrigiraju i navedu ljude da neko jelo/poslasticu isprobaju. Naravno, trebalo bi da fotografija zaista i prati sam recept, svedoci smo da raznorazni portali i štampani mediji objave sliku sa jedne strane, skinute sa Googla i sa gastro blogova, što se često dešava, a recept sa nekog desetog mesta. Veliki problem nam prave upravo takve stvari i zaštita fotografija u smislu autorskog prava.

  5. Šta je sve potrebno da bi neko krenuo da piše Blog?

  Po meni, ljubav ka tome što radite i dobra volja.

  6. Da li je Internet pretnja TVu u Srbiji?

  Mislim da jeste, ja sam više na internetu nego što sam uz TV.

  7. Koliko koristiš društvene mreže Facebook i Twitter? Da li ti one pomažu u poslu?

  Svakodnevno i najviše poseta na blogu su upravo posete sa društvenih mreža. U mom slučaju, Facebook prednjači, ali ni Twitter, Pinterest, Google+, kao i neki gastro agregati nisu "za bacanje". U svakom slučaju, svemu se treba posvetiti maksimalno i profesionalno. Od samog odabira recepta, do fotografisanja, pisanja, a zatim i promocije - šerovanja po društvenim mrežama, odgovaranja na pitanja koja vam postavljaju itd. Neko pomisli da je to "očas posla" ali biti gastro bloger, znači imati višečasovno radno vreme.

  http://moje-grne.com/  Ivan Trajković

  Add your Story Add your Story