48
VIEWS
0
COMMENTS
 
SHARES
About this iReport
 • Not verified by CNN

 • Click to view crisjerald's profile
  Posted June 21, 2014 by
  crisjerald
  Location
  Indiana

  More from crisjerald

  Студентите на д-р Анна Янева подредиха изложба в НБУ

   
  В Нов Български Университет бе представена изложба с картини от студентския пленер със семинар, „Еxpression Аrt". Пленерът е организиран от Департамент „Изящни изкуства" .
  Представените творби са на студенти от курсовете на главен асистент д-р Анна Янева. Станалият вече традиционен за преподавателката пленер се проведе и тази година в хотел „ Плиска" на Златни ясъци. Хотелът предлагащ специални студентски намаления е бил приемник през пролетта на вече стотици студенти през годините от курсовете на д-р Анна Янева.
  Специалностите им са различни, тъй като може да се включи всеки, който може да рисува или се занимава с визуални изкуства. Курсът е приемал дори юристи. Студенти музиканти от курсовете на акад. С. Лазаров, също са използвали възможността през годините да композират своя музика на спокойствие, наблюдавайки морските вълни.
  Курсът включва семинари и няколко посещения на забележителности. Визуалните впечатления и лекцията на преподавателката, в забележителния за историята ни „ Аладжа манастир", вдъхнови и тази година с легендите и красотата си студентите да изрисуват сериозни живописни произведения.
  Те както и други с морска тематика са представени в изложбата експонирана в изложбените пространства на НБУ- 4 ет. във 2 корпус . Факултетът за Базово образование на НБУ подкрепи пленера финансово, давайки възможност студентите да получат необходимите материали за работа. Забележителното е че студентите са едва в началната фаза на своето обучение, 1 и 2 курс, но картините им са на високо професионално ниво, живописни и стойностни. „ Това е поредният успешен пленер с чудесни резултати, студентите напреднаха в работата си скокообразно. Добре е когато пленерите завършват с резултат изложба. Това е начин за реализация на създадения творчески продукт и способ за осъзнаване на постигнатото, като резултат, от младите хора. В НБУ им даваме възможност да се почувстват реализирани творци, след защитаването на техен идеен проект", казва преподавателката. гл.ас. д-р Анна Янева, преподава вече 18 години в НБУ, съдействала е за изграждането на редица програми по изкуствата, през курсовете и са преминали хиляди студенти. Тя е завършила живопис в класа на акад. Светлин Русев, а докторската си степен е получила от Департамент „ История на културата" на НБУ. .
  Ето и имената на някои от студентите участници Симона Найденова , Диана Кьосева , Борис Стоименов , Анна Вучева , Анита Стефанова, Дияна Ценова, Изабел Топузова, Екатерина Москова, Михаил Димитров. Картините представят, различни живописни техники, включително и колажи.
  Add your Story Add your Story