Share this on:
 E-mail
42
VIEWS
0
COMMENTS
 
SHARES
About this iReport
 • Not verified by CNN

 • Click to view crisjerald's profile
  Posted June 21, 2014 by
  crisjerald
  Location
  Indiana

  More from crisjerald

  Студентите на д-р Анна Янева подредиха изложба в НБУ

   
  В Нов Български Университет бе представена изложба с картини от студентския пленер със семинар, „Еxpression Аrt". Пленерът е организиран от Департамент „Изящни изкуства" .
  Представените творби са на студенти от курсовете на главен асистент д-р Анна Янева. Станалият вече традиционен за преподавателката пленер се проведе и тази година в хотел „ Плиска" на Златни ясъци. Хотелът предлагащ специални студентски намаления е бил приемник през пролетта на вече стотици студенти през годините от курсовете на д-р Анна Янева.
  Специалностите им са различни, тъй като може да се включи всеки, който може да рисува или се занимава с визуални изкуства. Курсът е приемал дори юристи. Студенти музиканти от курсовете на акад. С. Лазаров, също са използвали възможността през годините да композират своя музика на спокойствие, наблюдавайки морските вълни.
  Курсът включва семинари и няколко посещения на забележителности. Визуалните впечатления и лекцията на преподавателката, в забележителния за историята ни „ Аладжа манастир", вдъхнови и тази година с легендите и красотата си студентите да изрисуват сериозни живописни произведения.
  Те както и други с морска тематика са представени в изложбата експонирана в изложбените пространства на НБУ- 4 ет. във 2 корпус . Факултетът за Базово образование на НБУ подкрепи пленера финансово, давайки възможност студентите да получат необходимите материали за работа. Забележителното е че студентите са едва в началната фаза на своето обучение, 1 и 2 курс, но картините им са на високо професионално ниво, живописни и стойностни. „ Това е поредният успешен пленер с чудесни резултати, студентите напреднаха в работата си скокообразно. Добре е когато пленерите завършват с резултат изложба. Това е начин за реализация на създадения творчески продукт и способ за осъзнаване на постигнатото, като резултат, от младите хора. В НБУ им даваме възможност да се почувстват реализирани творци, след защитаването на техен идеен проект", казва преподавателката. гл.ас. д-р Анна Янева, преподава вече 18 години в НБУ, съдействала е за изграждането на редица програми по изкуствата, през курсовете и са преминали хиляди студенти. Тя е завършила живопис в класа на акад. Светлин Русев, а докторската си степен е получила от Департамент „ История на културата" на НБУ. .
  Ето и имената на някои от студентите участници Симона Найденова , Диана Кьосева , Борис Стоименов , Анна Вучева , Анита Стефанова, Дияна Ценова, Изабел Топузова, Екатерина Москова, Михаил Димитров. Картините представят, различни живописни техники, включително и колажи.

  What do you think of this story?

  Select one of the options below. Your feedback will help tell CNN producers what to do with this iReport. If you'd like, you can explain your choice in the comments below.
  Be and editor! Choose an option below:
   Awesome! Put this on TV! Almost! Needs work. This submission violates iReport's community guidelines.

  Comments

  Log in to comment

  iReport welcomes a lively discussion, so comments on iReports are not pre-screened before they post. See the iReport community guidelines for details about content that is not welcome on iReport.

  Add your Story Add your Story