103
VIEWS
0
COMMENTS
 
SHARES
About this iReport
 • Not verified by CNN

 • Click to view deejayiwan's profile
  Posted January 17, 2013 by
  deejayiwan

  More from deejayiwan

  TWITTER IZ ŽENSKOG UGLA – MARIJANA KNEŽEVIĆ

   


  Koliko Facebook i Twitter menjaju naš pogled na svet?

   

  Sve više kompanija u Srbiji koristi društvene mreže za poslovanje, dok ima i onih koji smatraju kontraproduktivnim korišćenje društvenih mreža u toku radnog vremena. Takodje nam društvene mreže omogućavaju da lako zavirimo u tudje dvoriše, što je omiljen sport kod nas. Facebook i Twitter mi se dopadaju kao dopunski vid druženja, ali ne treba dozvoliti da virtuelno druženje zameni obično.

   

  Blog - revolucija u medijima?

   

  Mislim da blog ne može da zameni klasično novinarstvo i medije, služe kao izvor informacija, a blog više kao subjektivni pogled na svet, više kao neka kritika tog ko piše.
  Blog kao jedan deo novinarstva možda, ali nikako zamena za novine.Mislim da blog može da piše bilo ko, a novinar opet mora da ima adekvatno obrazovanje, znanje i iskustvo.

   

  Koliko je Twitter popularan u Srbiji?

   

  Tvitter postaje sve popularniji u Srbiji. Statistika kaže da prosečnog tviteraša prati 50- ak ljudi.Brzo i praktično sredstvo komunikacije, najbrži način informisanja, koristi ga uglavnom mladja populacija, medjutim postaje trend da sve veći broj političara, novinara, estradnih zvezda otvara naloge na tviteru, jer shvataju da im je to fenomenalan i najbrži način za promociju.

   

  Tvoji budući planovi?

   

  Ne volim da planiram. Imam ciljeve i želje.Želela bih da što više putujem u narednom periodu.

   

   

   

  Ivan Trajković
  novinar i urednik

  Add your Story Add your Story